Direktlänk till inlägg 12 mars 2013
Hej Svejs!!
Idag fick jag hjälpa till med AT:t. Idag skulle
det göras lite mer än vanligt. Det skulle upp till
både baren och cateringen. Jag tror nog även
att Turkiets president ville ha något litet gott att
smaka på. ;)
Jag fick lägga upp scones på plåt som senare på
eftermiddagen bakades av och lades upp på silverfat
med en liten duk.
Efter att jag gjort iordning sconesen fick jag skära
upp prinsessbakelser, lägga de i formar och dekorera
med grädde, jordgubbe och choklad. När jag var klar
med det fick jag spritsa glasyr på cupcakes i korsform
och sedan lägga på ett halvt hallon.
Sen fick jag dekorera i små skålar med limecurd,
marmelad, grädde, vaniljsmetana och rört smör.
Limecurden och marmeladen gick inte direkt att
göra något med förutom att fylla skålen, men de andra
fyllde jag lite i skålen och på toppen gjorde jag små
cirkelformar. Det var ganska kul, men lite svårt. Jag
fick tyvärr ingen bild på det rörda smöret eftersom
vi hade lite brottom att komma igång med nästa sak.
Det längst till vänster är päron & chili-marmelad,
bredvid står skålen med limecurd, sen smetana och
längst till höger står grädden.
Efter det fick jag ta plåtar med upplagda chocolate-
chipcookies (med vit choklad och macadamianötter)
och platta till dem sedan baka av. Jag tyckte de blev
jättefina!
Sen var det dags att lägga upp allt på kakfat, vilket
blev underbart fint!
Efter lunchen började jag och en kvinna i personalen
(Tess) att göra Grand Bakelse som de kallar den.
Den var lite svår att göra eftersom man skulle hålla
koll på så mycket saker samtidigt. Men det var kul
och imorgon ska vi göra de klara! Eftersom jag tyvärr
inte har bild på den och inte visste hur den skulle se ut
när den var klar sökte jag en bild på google och när
jag såg den så insåg jag att jag idag fick göra en
bakelse som jag velat göra sen första dagen på Grand
Hotel då jag såg en sån i kylen!!
Så här kommer den ungefär se ut när den är klar!
(Den första bilden är tagen av mig, den andra från google)
Sen blev klockan mycket och jag fick hjälpa en annan
(Camille) att lägga röda vinbär på fruktsallader, sedan
plasta in och stoppa i kylen.
Efter att jag var klar med det var klockan ungefär 15.30
och det fanns inte mycket kvar att göra så jag fick sluta
tidigt! Det var otroligt skönt!
Det skulle vara kul om vi i skolan kunde få testa göra den
bakelsen så alla får testa på. Men den uppgiften tar tid och
man måste vara ganska noga! Jag har receptet, dock för en
ganska stor mängd men det går ju att göra mindre sats!
Det jag har lärt mig idag är Grand Bakelsen som var både
svår och rolig. Annars har det varit en rätt skön och rolig
dag! Imorgon ska jag eventuellt få göra fler bakelser också!
Ser fram emot det! ;)
Nämen hallå där! Idag var det dags att prata marknadsföring! Vi fick en liten föreläsning som skulle hjälpa oss hur man gör, varför man gör det och vad man ska göra! Efter det fick vi sitta lite i grupperna och fundera hur vi ska gö...
Hej Hej! I torsdags var en väldigt tråkig dag! Direkt efter frukost fick jag hjälpa till att plocka upp varor och lägga på plats, när jag var klar med det fick jag ställa mig och hacka ca 7-8 påsar med torkade aprikoser, jag fick ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 |
|||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|